Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Gi ut bok


Har du en forfatter ”i magen”, eller andre ideer om å gi ut bok? Ta kontakt. Hos oss er ikke veien lang fra idé til boken ligger hos bokhandleren eller i nettbutikken. Vi gir ut bøker av høy kvalitet med både nasjonal og lokal forankring, i tillegg til jubileumsbøker og andre bøker for bedrifter. I tillegg ordner vi alt eller deler av prosessen. Kontakt oss gjerne for samarbeid om prosjekter. Forfattere er hjertelig velkomne til å sende inn manus. Vårt strategiske valg er at vi satser på sakprosa-sjangeren.

Henvendelser i sjangerne lyrikk og skjønnlitteratur blir ikke vurdert eller besvart.

 

Bli forfatter hos Jæren Forlag

Jæren forlag er interessert i manus fra både etablerte og uetablerte forfattere, som kan skrive for et lokalt og nasjonalt publikum. Ta gjerne kontakt først og presenter ditt prosjekt.

En presentasjon eller en skriftlig henvendelse bør inneholde en oppsummering av boken, hva som gjør den spesiell? Videre; noen tanker om hvem som er leseren og hvorfor de vil lese den. Og så vil vi gjerne vite litt om deg også, og hvorfor du har skrevet denne boken.

Eventuelle manuskript kan sendes elektronisk (Word) eller i papirversjon. Vennligst ikke send orginalmanus eller orginalillustrasjoner. Vi opplyser om at innsendte manus ikke blir returnert, med mindre en frankert returkonvolutt legges ved.

Fra idé til bok

Manuskript som blir sendt til forlaget, og som vi finner interessante, blir som regel vurdert og gjerne sendt til ekstern konsulent. Ofte må forfatteren bearbeide manuskriptet i flere runder. Når manuskriptet er antatt til utgivelse, vil vi sette opp en fremdriftsplan med datoer for levering av manuskriptet til produksjon, korrektur, trykking, levering av ferdig bok til lager og utgivelse.

Økonomi

Ved beslutning om utgivelse setter forlaget opp en avtale basert på Normalkontrakten mellom Den norske Forfatterforening og Den norske Forleggerforening. Forfatterens inntekt (royalty) regnes i prosent pr. solgte eksemplar. Er boken illustrert, deles royalty mellom forfatter og illustratør etter en fordelingsnøkkel de kommer fram til i samarbeid med forlaget. Forlaget dekker normalt alle utgifter til produksjon, markedsføring, salg, distribusjon osv

Når vi vurderer en bokidè er det også viktig for oss om forfatteren tar på seg en aktiv rolle i markedsføring og salg av boken.

 

Send til:

Jæren forlag AS
Øvre Holmegate 18, 4006 Stavanger
e-post: post@jarenforlag.no